00000

Jordgubbs- och vattenmelonsallad och grillspett av kyckling. Den friska smaken på melon tillsammans med salta oliver och fetaost passar perfekt till grillade kycklingspett.

För 4 personer

Ingredienser

1 klyfta vattenmelon (800 g)
0,5 l jordgubbar
200 g fetaost
50 g oliver svarta
2 msk mynta hackad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Grillspett:

600 g kycklingfiléer eller fläskkarré utan ben
1 rödlök
8 champinjoner
1,5 tsk grillkrydda

Kycklingspett med jordgubbs- och vattenmelonsallad

 

1. Skala, kärna ur och skär melonen i 2 x 2 cm stora kuber. Snoppa jordgubbarna och skär de största på mitten. Skär fetaosten i kuber.
2. Lägg melon och jordgubbar i en skål och blanda med fetaost, oliver, mynta och olivolja. Strö över salt och peppar precis före servering, annars vattnas melonen ur.
3. Skär kycklingen/fläskkarrén i kuber. Skala och skär rödlöken i klyftor. Ansa champinjonerna. Trä upp kött, rödlök och champinjoner på 8 grillspett.
4. Grilla spetten runt om på medelstark värme ca 10 min och krydda med grillkrydda. Det passar bra med ugnsbakade potatisklyftor och BBQ-sås till sallad och spett.