Kycklingspett med jordgubbs- och vattenmelonsallad

Jordgubbs- och vattenmelonsallad och grillspett av kyckling. Den friska smaken på melon tillsammans med salta oliver och fetaost passar perfekt till grillade kycklingspett.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 klyfta vattenmelon - (800 g)
  • 0,5 l jordgubbar
  • 200 g fetaost
  • 50 g oliver - svarta
  • 2 msk mynta - hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Grillspett

  • 600 g kycklingfiléer - eller fläskkarré utan ben
  • 1 rödlök
  • 8 champinjoner
  • 1,5 tsk grillkrydda

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i 2 x 2 cm stora kuber. Snoppa jordgubbarna och skär de största på mitten. Skär fetaosten i kuber.

  2. Lägg melon och jordgubbar i en skål och blanda med fetaost, oliver, mynta och olivolja. Strö över salt och peppar precis före servering, annars vattnas melonen ur.

  3. Skär kycklingen eller fläskkarrén i kuber. Skala och skär rödlöken i klyftor. Ansa champinjonerna. Trä upp kött, rödlök och champinjoner på 8 grillspett.

  4. Grilla spetten runt om på medelstark värme ca 10 min och krydda med grillkrydda. Det passar bra med ugnsbakade potatisklyftor och BBQ-sås till sallad och spett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!