Kycklingspett med citron och kapriscrème

Recept på kycklingspett med citron och kapriscrème. Så enkelt och så gott. Potatis som krossas grovt och blandas med lite creme fraiche och pepprig rucola.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0,5 vitlök - king solo
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1 tsk + 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm + 1 krm svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 50 g rucola
  • 1 dl crème fraiche - lätt + 1 dl lättcreme fraiche
  • 3 msk kapris
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett.

  2. Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen grovt. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Grovhacka rucolan och blanda i moset. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Grilla spetten i grillpanna runt om ca 8 min tills kycklingen är genomstekt. Servera kyckling-spetten med mos och sås.

  5. Ca 410 kcal per portion, 16 g fett, 30 g protein, 35 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!