Kycklingspett med citron och kapriscrème
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 0,5 vitlök - king solo
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt - + 1 tsk + 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm + 1 krm svartpeppar
- 800 g potatis
- 50 g rucola
- 1 dl crème fraiche - lätt + 1 dl lättcreme fraiche
- 3 msk kapris
- 1 msk citron - pressad
Gör så här
-
Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett.
-
Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen grovt. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Grovhacka rucolan och blanda i moset. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
-
Grilla spetten i grillpanna runt om ca 8 min tills kycklingen är genomstekt. Servera kyckling-spetten med mos och sås.
-
Ca 410 kcal per portion, 16 g fett, 30 g protein, 35 g kolhydrater