Kycklingspett med bacon och persikoyoghurt

Det här är en lite annorlunda variant av grillspett. Baconets fina röksmak och en fruktig sås passar bra tillsammans med kycklingen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 140 g bacon - (1 paket)
  • 1 persika
  • 0,25 rödlök
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney - gärna sweet & spicy

Tillbehör

  • 600 g färskpotatis - nykokt

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar.

  2. Vik ihop filéerna och linda en baconskiva runt varje. Trä två spett genom varje kycklingpaket, då blir det mer stabilt.

  3. Kärna ur och tärna persikan. Skala och finhacka löken. Blanda persika, lök, yoghurt och chutney.

  4. Grilla spetten runt om över glöd, ca 10 min. Kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdiggrillad. Servera spetten tillsammans med såsen och nykokt färskpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!