00000

Kycklingspett med bacon och persiko-tsatsiki är lätt och supergott. Saftiga kycklingspett som du enkelt grillar.

För 4 portioner

Ingredienser

Kycklingspett

16 grillspett, blötlagda
2 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
8 kycklinglårfiléer, (ca 500 g)
1 paket bacon, (140 g)
1/2 liten rödlök
2 persikor
80 g getost utan skal
2 dl turkisk yoghurt
salt + nymald svartpeppar

20 min

Kycklingspett med bacon och persikotsatsiki

 

1. Koka matvetet med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Ånga av.
2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Vik filéerna och linda en baconskiva runt varje. Trä två spett genom varje kycklingfilé, då blir det mer stabilt.
3. Grilla spetten över glöd 10–15 min, eller genomstek i medelvarm panna 10 min.
4.Skala och finhacka löken. Skölj och tärna persikorna smått. Mosa osten. Rör ihop ost, lök, persika, yoghurt, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera såsen med spett och matvete.