Kycklingspett med auberginekräm

Arabisk pita köper man i invandrarbutiker. Hittar man det inte det går det lika bra med mjukt tunnbröd eller vanligt pitabröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 msk citronsaft - pressad
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt

Auberginekräm

  • 1 aubergine - (325 g)
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 msk fraiche - mini 5 %
  • 0,5 msk citronsaft - pressad
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 0,5 gurka - (175 g)
  • 0,5 rödlök - (50 g)
  • 2 msk citronsaft - pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 grönsallad - kruka, eller isbergssallad
  • 2 tomater - (150 g)
  • 3 pitabröd - gärna arabisk pita (180 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.

  2. Dela kycklingfiléerna på längden och trä upp på spett. Pressa över citronsaft och vänd runt kycklingspetten i kryddblandningen.

  3. Auberginekräm: Ansa, skölj och halvera auberginen på längden. Grilla den mjuk på grillen eller lägg den med skalet upp på plåt med bakplåtspapper. Grilla den högt upp i ugnen ca 10 minuter. Vänd och grilla 5 minuter till. Låt svalna lite innan auberginen skalas. Mixa aubergineköttet tillsammans med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare.

  4. Tärna gurkan fint. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg dem i var sin skål och häll på 1/2 msk citronsaft samt 1/2 tsk socker på var och en, och vänd runt. Strimla ev salladen och tärna tomaterna.

  5. Grilla kycklingen på grillen eller i övre delen av ugnen i ca 7 minuter, vänd efter halva tiden.

  6. Servera kycklingspetten med auberginekräm, gurka, rödlök, sallad, tomat och pitabröd. Ca 440 kcal, varav ca 5 g fett, 63 g kolhydrater, 34 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!