00000

Kycklingen har marinerats i crème fraiche med currysmak. Den smaksatta crème fraichen är också god att äta till spetten när de är stekta.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1 dl crème fraiche, orientalisk curry
0,75 tsk salt

Grönt ris:

360 g basmatiris
0,5 persilja, i kruka
1 vitlöksklyfta, liten och pressad
1 krm vitpeppar, nymald

Servering:

, romansallad och grön sparris

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg grillpinnarna i kallt vatten. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora tärningar. Blanda crème fraiche och salt. Vänd ner kycklingen. Låt ligga ca 15 min.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Finhacka persiljan. Rör ner den och vitlöken i riset. Smaka av med peppar.
3. Trä upp kycklingen på blötlagda grillpinnar. Häng dem över en ugnssäker form. Stek spetten i mitten av ugnen i 12-15 min.
4. Servera spetten med grönt ris, varvat med romansallad. Nykokt sparris är lyxigt och gott till.