Souvlaki – recept på grillspett

Recept på kycklingsouvlaki. Klassiska grillspett som serveras i pitabröd.

Ingredienser

  • kg kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0,75 dl citron - pressad
  • 0,5 dl timjan - hackad
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 gul lök - stor
  • 2 tsk salt

Grönsakshack

  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 kruka persilja

Tillbehör

  • pitabröd
  • tzatziki
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och krossa vitlöken. Blanda vitlök, olja, citronsaft, timjan och peppar. Skär kycklingen i bitar, lägg i marinaden i kyl ca 2 timmar.

  2. Grönsaker: Finhacka tomater och gurka. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan. Lägg grönsakerna i grupper på ett fat.

  3. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar.

  4. Trä upp kyckling på blötlagda träspett varvade med paprika och lök. Krydda dem med salt.

  5. Grilla spetten runt om tills kycklingen är genomstekt. Värm pitabröden. Servera spetten med pitabröd, grönsaker, tzatziki och citronklyftor.

Recept av Maro Papadopoulou

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!