Kycklingsoppa med rotfrukter och senap

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap får en god smakbrytning av sötstark senap.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl senap - sötstark
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackor och morötter i små bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Stek färsen i smör i en gryta under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 3 min. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Häll grädde i soppan och rör i senap. Låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Strimla persiljan och rör ner den i soppan. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!