00000

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap får en god smakbrytning av sötstark senap.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g kycklingfärs
2 palsternackor
2 morötter
1 purjolök
1 msk smör
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
0,5 dl senap, sötstark
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa bladpersilja

Tillbehör:

bröd

25 minuter

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap – gör så här:

  1. Skala och skär palsternackor och morötter i små bitar. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Stek färsen i smör i en gryta under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 3 min. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Häll grädde i soppan och rör i senap. Låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
  4. Strimla persiljan och rör ner den i soppan. Servera med bröd.