55555

Kycklingsoppa med majs och ris är en värmande och mättande soppa som passar perfekt till lunch. Servera gärna bröd till soppan.

För 2 personer:

Ingredienser

ryggben och vingar från kycklingarna
sky och lökfyllning från kycklingarna
1 liter vatten
1 lagerblad
1 krm saffran
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 salladslökar
1 röd paprika, liten
1 burk majs, (140 g)
2 dl ris, kokt

Garnering:

timjan

15 minuter + koktid

Kycklingsoppa med majs och ris – gör så här:

  1. Ta bort köttet från vingarna och finhacka det. Lägg ryggben och vingben i en gryta. Skumma bort det mesta av fettet från skyn från kycklingen. Häll skyn i grytan och tillsätt lökfyllningen. Tillsätt vatten, lagerblad och saffran.
  2. Koka upp och sjud utan lock ca 20 min. Sila buljongen och koka ihop den tills 8 dl återstår. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla salladslöken. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg lök och paprika i buljongen och låt koka ca 5 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den, kycklingköttet och ris i soppan. Låt kallna. Värm soppan vid servering och toppa  med timjan.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Soppa