Klar kycklingsoppa med grönsaker

Recept på klar kycklingsoppa med grönsaker. Servera gärna med en bit bröd till.
Ann–Charlotte Eriksson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 3 palsternackor - (ca 300 g)
  • 2 morötter - (ca 200 g)
  • 400 g kycklinglårfiléer
  • 12 dl vatten
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Tillbehör

  • 8 skivor fiberfranska
  • 75 g ost - riven (17 %)

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, palsternackor och morötter i små tärningar.

  2. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Koka upp vatten, buljongtärningar och peppar. Lägg i rotfrukterna och låt koka under lock ca 10 min.

  3.  Tillsätt kycklingen och låt koka ytterligare ca 5 min. Strimla persiljan och blanda i soppan.

  4. Tillbehör: Sätt ugnen på 250°. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 8 min tills osten smält och fått fin färg. Skär bröden i snibbar. Servera soppan med ostbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!