44444

Recept på klar kycklingsoppa med grönsaker. Servera gärna med en bit bröd till.

För 4 portioner

Ingredienser

500 g potatis
3 palsternackor, (ca 300 g)
2 morötter, (ca 200 g)
400 g kycklinglårfiléer
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa bladpersilja

Tillbehör

8 skivor fiberfranska
75 g ost, riven (17 %)

30 minuter

Klar kycklingsoppa – gör så här:

  1. Skala och skär potatis, palsternackor och morötter i små tärningar.
  2. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Koka upp vatten, buljongtärningar och peppar. Lägg i rotfrukterna och låt koka under lock ca 10 min.
  3.  Tillsätt kycklingen och låt koka ytterligare ca 5 min. Strimla persiljan och blanda i soppan.
  4. Tillbehör: Sätt ugnen på 250°. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 8 min tills osten smält och fått fin färg. Skär bröden i snibbar. Servera soppan med ostbröd.