00000

Soppan blir matig med risoni (små pastagryn) som kan ersättas med makaroner. Stekta kycklingfilébitar med curry läggs i soppan.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 morötter
0,5 purjolök
1,3 l vatten
4 msk kycklingfond koncentrerad
2 msk tomatpuré
0,75 dl risoni
3 kycklingfiléer
1 msk smör
1 msk curry
1 tsk salt

Tillbehör:

turkisk yoghurt, persilja, bröd

Kycklingsoppa – gör så här:

  1. Skala och tärna moroten fint, strimla purjolöken.
  2. Koka upp vatten, fond och tomatpuré. Häll i risoni och koka 6 min. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare 5 min.
  3. Dela kycklingfiléerna på längden och skär dem i skivor. Stek dem 3–4 min i smör, curry och salt. Lägg kycklingbitarna i soppan och smaka av med salt.
  4. Servera med lite turkisk yoghurt, hackad persilja och bröd.