00000

Godast är den här rätten när schnitzeln halstras. En salmoriglio är en grön röra gjord på färska örter, oregano och timjan samt en smakrik olivolja. Våra nässlor har också mycket smak och passar därför fint att servera på samma sätt. Eftersom schnitzlarna är tunna kallnar de snabbt så se till att ha tallrikarna varma! Servera gärna färskpotatis eller bara ett brytbröd till.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 stora kycklingfiléer
1 olivolja 1 msk+1 dl smakrik, lite pepprig
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk citronsaft nypressad
1 dl nässlor 1-2 dl, förvällda och hackade

Tillbehör

2 dl tomater tärnat kött från skållade och skalade
3 msk pinjenötter rostade (eller solrosfrön)

1. Banka ut filéerna tunt mellan 2 ark plastfilm. Det går lätt med botten på en kastrull. Pensla köttets båda sidor med 1 msk olivolja. Salta och peppra.
2. Vispa resterande olja med citronsaften. Blanda ner nässelhacket.
3. Halstra schnitzlarna på båda sidor. Lägg upp dem på varma tallrikar.
4. Fördela nässelsalmoriglion, tomattärningarna och nötterna över schnitzlarna. Strö över flingsalt och vrid några varv med pepparkvarnen över det hela.