Kycklingsatay med jordnötssås

Fredrik Paulúns kommenterar: Massor av kryddor med olika fysiologiska egenskaper. Gurkmeja motverkar till exempel cancer medan koriander är antibakteriellt. GI är mycket lågt tack vare det låga kolhydratinnehållet. Om du serverar med något tillbehör bestämmer det GI.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

1. Blanda ingredienserna till marinaden i en påse. Lägg i kycklinglåren och låt marinera i ett par timmar eller över natten. Ta sedan kycklinglåren ur påsen och ta bort citrongräsbitarna, de är inte trevliga att tugga på. Trä upp kycklinglåren på spett och grilla eller stek dem i 3-5 minuter på varje sida, beroende på hur tjocka låren är.

2. Häll kokosmjölken i en liten kastrull med currypastan. Låt koka upp och rör med en slev tills currypastan lösts upp. Tillsätt jordnötterna och fisksåsen och låt koka på svag värme tills såsen tjocknar, vilket går fort. När såsen blivit tjock tar du av den från plattan, rör i sockret, droppar ner limesaften och rör om. Smaka av om det behövs mer limesaft, häll sedan upp såsen i en liten skål. Såsen kan du även använda till annat grillat kött eller som dipp till grönsaker.

3. Lägg upp spetten på en tallrik tillsammans med bananerna och tomaterna, servera med jordnötssåsen.

Recept från