Kycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäpple
Ingredienser
- 6 grovt fullkornsbröd - skivor
- 2 kycklingfiléer - grillade
- 150 g bavaria blue
- 0,5 granatäpple
- 50 g philadelphia
- 25 g rucolasallad
- 4 msk svartvinbärschutney
Svartvinbärschutney (ca 7 dl)
- 1 kg äpplen - (5-6 st)
- 1 gul lök - stor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl svartavinbär - färska eller frysta
- 1,5 dl svartvinbärssaft - koncentrerad
- 1 dl råsocker
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 msk senapsfrön - gula
- 2 tsk curry
- 2 tsk röd chili - finhackad (t ex spansk peppar)
- 1 tsk salt
Gör så här
-
Chutney: Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla ingredienser i en gryta.
-
Koka upp under omrörning och låt sedan puttra ca 1 timme. Rör om då och då. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
-
Skär kycklingfiléerna i skivor. Skiva osten. Peta ut granatäppel-kärnorna. Bred 2 av brödskivorna med philadelphiaost. Lägg på rucolasallad och kyckling. Bred ett lager chutney på 2 brödskivor och lägg på rucolasallad, kyckling och bavaria blue-ost. Strö över granatäppelkärnor. Lägg på resterande bröd.
-
Skär smörgåsarna mitt itu diagonalt. Linda in dem i plastfolie eller smörgåspapper.