Kycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäpple

Svartvinbärschutneyn går inte åt till smörgåsarna, men den är god att servera till grillat och stekt kött också.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 grovt fullkornsbröd - skivor
  • 2 kycklingfiléer - grillade
  • 150 g bavaria blue
  • 0,5 granatäpple
  • 50 g philadelphia
  • 25 g rucolasallad
  • 4 msk svartvinbärschutney

Svartvinbärschutney (ca 7 dl)

  • 1 kg äpplen - (5-6 st)
  • 1 gul lök - stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl svartavinbär - färska eller frysta
  • 1,5 dl svartvinbärssaft - koncentrerad
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk röd chili - finhackad (t ex spansk peppar)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla ingredienser i en gryta.

  2. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra ca 1 timme. Rör om då och då. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.

  3. Skär kycklingfiléerna i skivor. Skiva osten. Peta ut granatäppel-kärnorna. Bred 2 av brödskivorna med philadelphiaost. Lägg på rucolasallad och kyckling. Bred ett lager chutney på 2 brödskivor och lägg på rucolasallad, kyckling och bavaria blue-ost. Strö över granatäppelkärnor. Lägg på resterande bröd.

  4. Skär smörgåsarna mitt itu diagonalt. Linda in dem i plastfolie eller smörgåspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!