Kycklingsallad med sesamdressing

Kycklingsallad med läcker sesamdressing. De sesamdressade krispiga grönsakerna lyfter den saftiga stekta kycklingen.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 150 g champinjoner - små
  • 200 g sockerärter
  • 1 stor morot
  • 1 rödlök
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 80 g salladsmix
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk flingsalt

Dressing

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt. Förväll sockerärterna 30 sek i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i iskallt vatten.

  2. Skala och hyvla moroten tunt med potatisskalare. Skala och skiva rödlöken tunt.

  3. Dressing: Vispa ihop vinäger, sesamolja, senap och socker i en skål. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd ihop sockerärter, morot, rödlök, svamp och soltorkade tomater med hälften av dressingen i en bunke. Låt stå.

  5. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Stek dem i olja tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Strö över salt och peppar.

  6. Fördela salladsbladen på ett stort fat. Vänd ner de marinerade grönsakerna. Ringla över resterande dressing och strö över flingsalt.

  7. Lägg på den stekta kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!