Kycklingsallad med grillade päron, mild getost och honungsdressing

Den grillade smaken passar bra till rosévin. Även päronen har fått god grillsmak.
Sophie Berlin
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kyckling - hel
  • 1 citron - rivet skal + 1 tsk pressad saft
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 päron - fasta
  • 1 chavroux - mild getost (150 g)
  • 1 påse salladsmix - (80 g)

Honungsdressing

  • 0,5 msk honung - flytande
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk timjan - plockad
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stycka kycklingen i 6 mindre delar. Blanda kycklingbitarna med citronskal, citronsaft, 1 msk rapsolja, timjan, salt och peppar och lägg i en ugnssäker form.

  2. Stek kycklingbitarna i ugnen ca 25 min tills köttet är genomstekt. Grilla dem gärna på grillen eller i grillpanna så att de blir fint mönstrade.

  3. Skär päronen i 4 stora skivor vardera. Ta bort kärnhusen. Grilla päronskivorna hastigt så att de får ett fint mönster.

  4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt. Blanda gärna ner stekskyn från kycklingen efter stekning.

  5. Vispa getosten med 1 msk rapsolja så att den blir fluffig i konsistensen.

  6. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på kycklingbitar och päron, ringla över dressingen. Servera getoströra och en extra klyfta citron att pressa över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!