Kycklingsallad med currydressing

Kycklingsallad med currydressing och strössel. Gör gärna dubbel sats av strösslet, så har du till fler måltider. Förvara det helst i burk med tättslutande lock.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (ca 600 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 romansallad
  • 2 nektariner
  • 1 gurka

Dressing

  • 1 msk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm salt

Strössel

  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk russin
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  2. Riv salladen i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala, halvera och gröp ut kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Strössel: Rosta sesam- och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Bland fröna med russin och flingsalt.

  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda den med sallad, nektariner och gurka. Häll över dressingen och servera salladen med strösslet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!