Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer - (à 150 g)
- 1 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 8 tomater - marinerade, soltorkade
- 1 päron
- 1 paprika - orange
- 80 g salladsskott - blandade
- 1 dl pekannötter
Bluecheesedressing
- 2 dl gräddfil
- 100 g blåmögelost
- 0,5 tsk citron - pressad
- 1 tsk citronskal - finrivet
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar - nymald
Gör så här
-
Dressing: Mixa samman blåmögelost och gräddfil. Tillsätt citronsaft och citronskal. Krydda med salt och peppar.
-
Stek kycklingfiléerna i smör ca 6 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila ca 5 min. Skär den i skivor.
-
Skär varje tomat i tre delar. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg upp salladsskotten på tallrikar. Lägg på kyckling, soltorkade tomater, päron, paprika och pekannötter. Ringla över dressingen och servera.