Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter

Kycklingsallad med stekt kyckling och dressing med blåmögelost på amerikanskt vis.
Elisabeth Johansson
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (à 150 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 tomater - marinerade, soltorkade
  • 1 päron
  • 1 paprika - orange
  • 80 g salladsskott - blandade
  • 1 dl pekannötter

Bluecheesedressing

  • 2 dl gräddfil
  • 100 g blåmögelost
  • 0,5 tsk citron - pressad
  • 1 tsk citronskal - finrivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Mixa samman blåmögelost och gräddfil. Tillsätt citronsaft och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 6 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila ca 5 min. Skär den i skivor.

  3. Skär varje tomat i tre delar. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg upp salladsskotten på tallrikar. Lägg på kyckling, soltorkade tomater, päron, paprika och pekannötter. Ringla över dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!