00000

Kycklingsallad med stekt kyckling och dressing med blåmögelost på amerikanskt vis.

För 4 personer:

Ingredienser

2 kycklingfiléer, (à 150 g)
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 tomater, marinerade, soltorkade
1 päron
1 paprika, orange
80 g salladsskott, blandade
1 dl pekannötter

Bluecheesedressing:

2 dl gräddfil
100 g blåmögelost
0,5 tsk citron, pressad
1 tsk citronskal, finrivet
1 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

30 minuter

Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter – gör så här:

  1. Dressing: Mixa samman blåmögelost och gräddfil. Tillsätt citronsaft och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 6 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila ca 5 min. Skär den i skivor.
  3. Skär varje tomat i tre delar. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg upp salladsskotten på tallrikar. Lägg på kyckling, soltorkade tomater, päron, paprika och pekannötter. Ringla över dressingen och servera.