00000

Kycklingsallad med stekt kyckling och dressing med blåmögelost på amerikanskt vis.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 kycklingfiléer, á 150 g
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 tomater, marinerade, soltorkade
1 päron
1 paprika, orange
80 g salladsskott, blandade
1 dl pekannötter

Bluecheesedressing

2 dl gräddfil
100 g blåmögelost
0,5 tsk citronsaft, pressad
1 tsk citronskal, finrivet
1 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

1. Dressing: Mixa samman blåmögelost och gräddfil. Tillsätt citronsaft, citronskal, salt och peppar.
2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 6 min per sida. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila ca 5 min. Skär den i skivor.
3. Skär varje tomat i tre delar. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg upp salladsskotten på tallrikar. Lägg på kyckling, soltorkade tomater, päron, paprika och pekannötter. Ringla över dressing.