00000

Kycklingsallad med belugalinser passar bra i matlådan.  Av en halv kyckling får man två fina matlådor. Belugalinser och knapriga mandlar är inte bara gott, det ger dessutom bra mättnad. Dressing i en liten flaska för sig gör att salladerna kan stå upp till två dagar i kyl.

För 2 matlådor:

Ingredienser

1,5 dl belugalinser
0,5 kyckling, grillad
3 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning, eller grönsaksbuljongtärning
1 avokado
65 g salladsmix, krispig med strimlade rödbetor (Ica)
0,5 dl mandlar, rostade

Dijonvinägrett:

3 msk olivolja
1,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap

20 minuter

Kycklingsallad med belugalinser – gör så här:

  1. Skölj linserna. Koka upp vattnet med buljongtärning. Lägg linserna i buljongen och sjud under lock ca 15 min. Låt svalna.
  2. Rensa kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i bitar. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Varva linserna med kycklingkött, avokado och sallad i matlådorna. Strö mandlarna överst.
  3. Vinägrett: Skaka samman alla ingredienser i burk eller flaska och ta med den separat.