DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GoGreen

Het kycklingsallad guacabean med friska smaker

Bondens egna recept – detta recept är framtaget tillsammans med vår odlare av kidneybönor, Per Olsson från Alvlösa gård på Öland. En läcker kycklingsallad med lite hetta. Friska smaker inspirerade av Mexiko.

1 h och 40 min

Het kycklingsallad guacabean med friska smaker

1. Skölj bönorna och blöttlägg dem i ca 10 timmar, häll av vattnet.

2. Koka bönorna i vatten i ca 60-90 minuter eller tills de blir mjuka.

3. Tranchera kycklinglåren och lägg ner köttet i en bunke. Kärna ur avokadon och gröp ur småbitar i bunken. Tillsätt de kokta kidneybönorna. Finhacka chili och koriander samt skiva löken och tillsätt i bunken. Tillsätt citronskal, citronsaft, olja och rör om. Smula ner gorgonzola och blanda i babyspenat och ruccola.

4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd!

Recept från