00000

Servera kycklingsalladen med libanesiskt tunnbröd. Brödet är stenugnsbakat av vetemjöl, vatten, socker, salt och jäst. Det finns ofta att köpa i asiatiska butiker. Extra snabbt går det att fixa salladen om du använder grillad kyckling. Portlak är en ettårig växt som används som spenat.

För 4 person(er)

Ingredienser

6 tomater
1 romansallad
1 dl bladpersilja
1 dl myntablad
1 gurka, stor
7 salladslökar, med blast
1 dl portlak, eller solrosskott
1 vitlöksklyfta
1 pimiento, eller grillad paprika
1 tsk salt
3 msk rapsolja
0,5 dl citron, pressad

Kyckling:

4 kycklingfiléer, (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Tillbehör:

libanesiskt tunnbröd
citronskivor

25 minuter

Kycklingsallad – gör så här:

  1.  Skär alla grönsaker och örter i bitar. Skala och skiva vitlöken. Kärna eventuellt ur paprikan och skär den i bitar. Blanda allt i ett stor skål. Krydda med salt och häll över olja och citronsaft. Blanda väl.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna, 5–6 min tills de är genomstekta.
  3. Lägg upp kycklingen på ett fat tillsammans med salladen. Servera med libanesiskt tunnbröd och citronskivor.