00000

Servera kycklingsalladen med libanesiskt tunnbröd. Brödet är stenugnsbakat av vetemjöl, vatten, socker, salt och jäst. Det finns ofta att köpa i asiatiska butiker. Extra snabbt går det att fixa salladen om du använder grillad kyckling. Portlak är en ettårig växt som används som spenat.

För 4 person(er)

Ingredienser

6 tomater
1 romansallad
1 dl persilja, slätbladig
1 dl myntablad
1 gurka, stor
7 salladslökar, med blast
1 dl portlak, eller solrosskott
1 vitlök
1 pimiento, eller grillad paprika
1 tsk salt
3 msk rapsolja
1 citron, 0,5 dl pressad saft

Kyckling:

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Tillbehör:

, libanesiskt tunnbröd

1. Skölj alla grönsaker och örter väl och låt vätskan rinna av. Skär grönsakerna i bitar. Skala och skiva vitlök och paprika. Blanda allt i ett stor skål. Salta och häll över olja och citronsaft. Blanda allt.
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna, 5–6 min tills de är genomstekta. Lägg upp kycklingen på ett fat tillsammans med salladen. Servera med libanesiskt tunnbröd.