44444

Värm gärna kycklingrullarna lite snabbt på grillen före servering.

För 4 personer

Ingredienser

Kycklingrulle med pistou och fetaost

300 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
1,5 tsk basilika
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 körsbärstomater
75 g fetaost
4 romansalladsblad
4 tortillabröd

Pistou

1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, liten
3 msk olivolja
1 krm salt

20 min

Kycklingrulle med pistou och fetaost – gör så här:

 

  1. Putsa och skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Stek kycklingen i olja tills den är genomstekt, ca 5 min. Krydda med basilika, salt och peppar.
  2. Pistou: Mixa basilika, skalad vitlök, olja och salt med mixerstav.
  3. Skär körsbärstomaterna i fjärdedelar. Smula fetaosten i mindre bitar.
  4. Fördela sallad, kyckling, tomat, fetaost och pistou på tortillabröden. Vik in kanterna och rulla ihop bröden till rullar. Rulla in rullarna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Skär dem mitt itu på snedden.
  5. Lägg rullarna i en matburk och packa ner i picknickväskan.