44444

Kycklingrullar är frasigt och gott. I England äter man gärna ”sausage rolls”, som inte behöver innehålla just korv utan gärna färs. Dessa är gjorda på kyckling med mild smaksättning.

För 28 rullar:

Ingredienser

450 g smördegsplattor, frysta
350 g kycklingfilé
50 g bacon
50 g soltorkade tomater, i olja
0,5 kruka basilika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Pensling:

1 ägg

Garnering:

2 msk sesamfrön

15 minuter + 25 minuter i ugn

Kycklingrullar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut de frysta smördegsplattorna på en lätt mjölad arbetsbänk.
  2. Skär kycklingkött och bacon i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med soltorkad tomat, i bitar, basilika, salt och peppar. Mixa snabbt ihop till en finfördelad färs.
  3. Fördela färsen på smördegsplattorna. Lägg färsen som en korv längs långsidan, fast lite mer i mitten. Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt och skär varje rulle i fyra lika stora bitar.
  4. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.