Kycklingröra med broccoli och potatisbullar

Förväll eventuellt broccolin i lätt­saltat vatten om du vill ha den lite mjukare i konsistensen.
Tom Sjöstedt
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - från dagen före
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk skånsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Broccoli

  • 400 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe bladpersilja

Potatisbullar

  • 500 g potatis - kokt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda det med crème fraiche och senap. Krydda med salt och peppar.

  2. Broccoli: Ansa och bryt broccolin i buketter, skiva stjälken tunt. Blanda med olja och salt. Repa bladen från persiljan och blanda med broccolin.

  3. Potatisbullar: Mosa potatisen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisen med citronskal, mjöl och ägg. Krydda med salt.

  4. Gör platta biffar av smeten och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  5. Servera potatisbullarna med kycklingröra och broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!