00000

Förväll eventuellt broccolin i lätt­saltat vatten om du vill ha den lite mjukare i konsistensen.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingklubbor, från dagen före
1 dl crème fraiche
2 msk skånsk senap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Broccoli:

400 g broccoli
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 knippa bladpersilja

Potatisbullar:

500 g potatis, kokt
1 citron
2 msk vetemjöl
2 ägg
0,5 tsk salt
1 dl ströbröd
2 msk smör

25 minuter

Kycklingröra med broccoli och potatisbullar – gör så här:

 

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda det med crème fraiche och senap. Krydda med salt och peppar.
  2. Broccoli: Ansa och bryt broccolin i buketter, skiva stjälken tunt. Blanda med olja och salt. Repa bladen från persiljan och blanda med broccolin.
  3. Potatisbullar: Mosa potatisen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisen med citronskal, mjöl och ägg. Krydda med salt.
  4. Gör platta biffar av smeten och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  5. Servera potatisbullarna med kycklingröra och broccoli.