2.52.52.52.52.5

Recept på kycklingpytt. God och fräsch blir pytten med fänkål, citronoliver och tomater.

För 2 person(er)

Ingredienser

4 potatisar, (450 g)
0,5 fänkål, (100 g)
1 lök, liten, gul
2 tomater
2 kycklingfiléer, (à 125 g)
0,5 tsk salt, + 1/2 tsk
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk olivolja
1 dl citronoliver, (Fontana)
2 msk oregano, finhackad, färsk

Tillbehör

80 g sallad, blandad

Kycklingpytt – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Ansa och skär
    fänkålen i små bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär tomaterna i tärningar.
  2. Skär kycklingen i cm-stora bitar. Salta och peppra kycklingen. Stek den i olivolja i stekpannan under omrörning ca 2 minuter. Ta upp den och stek sedan potatis och lök i olivolja under omrörning tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.
  3. Tillsätt fänkål och tomater. Salta. Låt det steka ca 2 minuter.
    Blanda ner kyckling, oliver och oregano. Låt allt bli varmt.
    Ca 420 kcal, varav ca 12 fett, 43 g kolhydrater, 36 g protein.