Kycklingpytt

Recept på kycklingpytt. God och fräsch blir pytten med fänkål, citronoliver och tomater.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 potatisar - (450 g)
  • 0,5 fänkål - (100 g)
  • 1 lök - liten, gul
  • 2 tomater
  • 2 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 0,5 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl citronoliver - (Fontana)
  • 2 msk oregano - finhackad, färsk

Tillbehör

  • 80 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Ansa och skär fänkålen i små bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär tomaterna i tärningar.

  2. Skär kycklingen i cm-stora bitar. Salta och peppra kycklingen. Stek den i olivolja i stekpannan under omrörning ca 2 minuter. Ta upp den och stek sedan potatis och lök i olivolja under omrörning tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.

  3. Tillsätt fänkål och tomater. Salta. Låt det steka ca 2 minuter. Blanda ner kyckling, oliver och oregano. Låt allt bli varmt. Ca 420 kcal, varav ca 12 fett, 43 g kolhydrater, 36 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!