1. Skär bort eventuellt fett från kycklingen, skär i fyrkanter,
ca 2 x 2 cm.
2. Strimla baconet. Skala och skiva rotfrukterna, skala och klyfta löken.
3. Rosta linfröna i torr stekpanna. Häll upp och ställ åt sidan.
4. Blanda alla ingredienser till pepparrotskrämen, smaka av med salt och peppar.
5. Stek baconet, lägg i rotfrukterna och stek dem tills de mjuknat men ändå har lite kärna kvar. Lägg i löken precis mot slutet. Ställ åt sidan.
6. Stek kycklingbitarna i smör runt om, ca 2 min. Tillsätt rotfrukterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
7. Blanda rucola i pytten precis före servering, servera med pepparrotskrämen.
Kycklingpytt med rotfrukter och rostade linfrön
Rostade linfrön ger ett extra crunch till rätten.
För 4 person(er)
Ingredienser
8 | kycklinglårfiléer |
1 msk | smör |
1 pkt | bacon, (140 g) |
4 | morötter, (ca 300 g) |
3 | palsternackor, (ca 200 g) |
1 | lök, gul |
0,5 dl | linfrön |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1 påse | rucola, (80 g) |
Pepparrotskräm:
2 msk | pepparrot, riven |
2 dl | yoghurt, turkisk |
1 msk | rapsolja, kallpressad |
1 krm | vitpeppar, nymald |