00000

Rostade linfrön ger ett extra crunch till rätten.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 kycklinglårfiléer
1 msk smör
1 pkt bacon, (140 g)
4 morötter, (ca 300 g)
3 palsternackor, (ca 200 g)
1 lök, gul
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 påse rucola, (80 g)

Pepparrotskräm:

2 msk pepparrot, riven
2 dl yoghurt, turkisk
1 msk rapsolja, kallpressad
1 krm vitpeppar, nymald

1. Skär bort eventuellt fett från kycklingen, skär i fyrkanter,
ca 2 x 2 cm.
2. Strimla baconet. Skala och skiva rotfrukterna, skala och klyfta löken.
3. Rosta linfröna i torr stekpanna. Häll upp och ställ åt sidan.
4. Blanda alla ingredienser till pepparrotskrämen, smaka av med salt och peppar.
5. Stek baconet, lägg i rotfrukterna och stek dem tills de mjuknat men ändå har lite kärna kvar. Lägg i löken precis mot slutet. Ställ åt sidan.
6. Stek kycklingbitarna i smör runt om, ca 2 min. Tillsätt rotfrukterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
7. Blanda rucola i pytten precis före servering, servera med pepparrotskrämen.