Kycklingpytt med rotfrukter och rostade linfrön

Rostade linfrön ger ett extra crunch till rätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 4 morötter - (ca 300 g)
  • 3 palsternackor - (ca 200 g)
  • 1 lök - gul
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse rucola - (80 g)

Pepparrotskräm

  • 2 msk pepparrot - riven
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 msk rapsolja - kallpressad
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt fett från kycklingen, skär i fyrkanter, ca 2 x 2 cm.

  2. Strimla baconet. Skala och skiva rotfrukterna, skala och klyfta löken.

  3. Rosta linfröna i torr stekpanna. Häll upp och ställ åt sidan.

  4. Blanda alla ingredienser till pepparrotskrämen, smaka av med salt och peppar.

  5. Stek baconet, lägg i rotfrukterna och stek dem tills de mjuknat men ändå har lite kärna kvar. Lägg i löken precis mot slutet. Ställ åt sidan.

  6. Stek kycklingbitarna i smör runt om, ca 2 min. Tillsätt rotfrukterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

  7. Blanda rucola i pytten precis före servering, servera med pepparrotskrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!