Kycklingpoppers med sojadipp

Recept på kycklingpoppers med sojadipp. Här behövs inga redskap att ta med – och även pinnen äts upp.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfärs
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära - riven
  • 3 msk rapsolja - + 3 msk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • 0,5 dl paprikapuré - eller mixad inlagd paprika
  • 1,5 msk kycklingfond - konc
  • 1 tsk sambal oelek

Sojadipp

  • 1 dl soja - ljus
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • grissinipinnar

Gör så här

  1. Sojadipp: Blanda soja, olja, sweet chili och sambal oelek.

  2. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i 3 msk olja 2–3 min. Låt svalna.

  4. Blanda kycklingfärsen med salt, chilipulver, paprikapuré, fond och sambal oelek. Blanda i lökfräset.

  5. Forma runda bollar av färsen med blöta händer.

  6. Stek bollarna i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna tills de är genomstekta, ca 12 min. Sätt en bit grissinipinne i varje boll vid servering och servera med sojadipp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!