20 minuter + 15 minuter i ugn
Kycklingpiroger – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna 4–5 min. Tillsätt färsen och stek 2–3 min, tills den fått färg.
- Rör ner chili, tomatsås, majs, salt och peppar och låt koka upp. Grovhacka koriandern och blanda ner den i färsen. Låt svalna.
- Rulla ut degen och kavla ut den till en rektangel, ca 25 x 50 cm. Skär den i åtta fyrkanter, ca 13 x 13 cm. Fördela fyllningen på degen. Vik ihop dem till trekanter och tryck ihop kanterna väl.
- Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera gärna pirogerna med en klick gräddfil.