4.24.24.24.24.2

Kycklingpiroger med majs, chili och koriander fixar du på nolltid av färdigköpt pizzadeg på rulle. Pirogerna går utmärkt att frysa.  

För 8 piroger:

Ingredienser

förpackning pizzadeg, kyld med tomatsås (600 g)
1 gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk smör
500 g kycklingfärs
1 dl majs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 kruka koriander

Pensling:

1 ägg

Tillbehör:

gräddfil, ev

20 minuter + 15 minuter i ugn

Kycklingpiroger – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna 4–5 min. Tillsätt färsen och stek 2–3 min, tills den fått färg.
  2. Rör ner chili, tomatsås, majs, salt och peppar och låt koka upp. Grovhacka koriandern och blanda ner den i färsen. Låt svalna.
  3. Rulla ut degen och kavla ut den till en rekatangel, ca 25 x 50 cm. Skär den i åtta fyrkanter, ca 13 x 13 cm. Fördela fyllningen på degen. Vik ihop dem till trekanter och tryck ihop kanterna väl.
  4. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera gärna pirogerna med en klick gräddfil.