00000

Recept på kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad. Äkta piccata görs på kalvkött och steks i stora mängder olja och smör för att bli riktigt frasig. Här har vi gjort ett recept med kycklingfilé och mindre olja.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfilé gärna tunnskuren
50 g parmesanost
2 ägg
400 g körsbärstomater
1 lök gul
2 vitlöksklyftor
3 dl matvete
1 hönsbuljongtärning
100 g rucola
salt
svartpeppar nymald
olivolja

25 min

Kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad

 

Gör så här:

  1. Riv osten och blanda den med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela eventuellt kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda dem i ostsmeten.
  2. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tomater, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Koka matvetet i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner rucolan i det kokta vetet.
  4. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min på varje sida. Servera dem med tomater och matvete.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt