55555

Gör saftiga biffar på kycklingfärs panerade i knaprigt stekta brödkrutonger. Servera med ugnsrostade rotsaker och kall crème fraiche-sås. Ugnsrostade morötter med örtolja är också gott att bjuda till.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 vitt formbröd, skiva
1 dl mjölk
350 g kycklingfärs
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk olja, till stekning

Panering:

6 dl brödkrutonger
2 dl ströbröd

Kall crème fraiche-sås:

2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tabascodroppar
2 krm salt

Kycklingpannbiff från Ryssland – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg brödskivan i en bunke. Häll över mjölken och låt svalla ca 5 min. Lägg i färs och salt och blanda väl.
  3. Forma färsen till biffar och vänd dem i brödkrutongerna eller i ströbrödet.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 1 min på varje sida tills de fått vacker färg. Efterstek i mitten av ugnen 15-18 min. Obs! Kycklingbiffarna är klara vid ca 70° innertemperatur.
  5. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och servera den till biffarna.

    Brödkrutonger:

    Skär brödskivorna (gärna från gammalt bröd) först i tunna strimlor, sedan i små tärningar, krutonger.