Kycklingpannbiff från Ryssland

Gör saftiga biffar på kycklingfärs panerade i knaprigt stekta brödkrutonger. Servera med ugnsrostade rotsaker och kall crème fraiche-sås. Ugnsrostade morötter med örtolja är också gott att bjuda till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vitt formbröd - skiva
  • 1 dl mjölk
  • 350 g kycklingfärs
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk olja - till stekning

Panering

  • 6 dl brödkrutonger
  • 2 dl ströbröd

Kall crème fraiche-sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 droppar tabasco
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg brödskivan i en bunke. Häll över mjölken och låt svalla ca 5 min. Lägg i färs och salt och blanda väl.

  3. Forma färsen till biffar och vänd dem i brödkrutongerna eller i ströbrödet.

  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 1 min på varje sida tills de fått vacker färg. Efterstek i mitten av ugnen 15-18 min. Obs! Kycklingbiffarna är klara vid ca 70° innertemperatur.

  5. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och servera den till biffarna. Brödkrutonger: Skär brödskivorna (gärna från gammalt bröd) först i tunna strimlor, sedan i små tärningar, krutonger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!