Kycklingpanna med apelsin och kanel

Kycklingpanna med apelsin och kanel passar både till vardag och fest. Apelsin och kanel är en god smakkombination, inte bara i desserter.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 2 apelsiner
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk soja - kinesisk
  • 300 g haricots verts
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 50 g mandlar - rostade, salta
  • 6 dragonkvistar

Tillbehör

  • bulgur - eller couscous

Gör så här

  1. Putsa kycklinglårfiléerna och halvera dem. Halvera den ena apelsinen och pressa ut 1 dl saft. Skala den andra apelsinen och skär den i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en stek- panna tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg över i en traktörpanna.

  3. Stek löken i 1 msk olja tills den fått fin färg. Lägg den i pannan och häll över apelsinsaft och vatten. Tillsätt buljong- tärning, kanelstång och soja. Låt koka under lock ca 10 min.

  4. Blanda ner haricots verts och apelsinbitar i pannan. Koka ytterligare ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i pannan. Låt koka upp. Grovhacka mandeln och strö den och repade dragonblad över pannan. Servera med bulgur eller couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!