44444

Kycklingpaj med paprika och champinjoner är en snabblagad paj som passar både till vardag och fest. Tycker du att det blir för starkt med paprika och chilicrème fraiche kan du ta naturell crème fraiche som du smaksätter med till exempel dijonsenap.

För 4 personer:

Ingredienser

550 g kycklingbröst, i tärningar
2 paprikor, gärna i olika färger
250 g champinjoner
2 dl lätt crème fraiche, smaksatt med paprika och chili
1 pajdeg, färdig, kyld (230 g)
1 ägg
100 g sallad
smör, salt, nymald svartpeppar

15 minuter + 15 minuter i ugn

Kycklingpaj med paprika och champinjoner – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225˚. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
  2. Stek kycklingen i 1 msk smör i en stor stekpanna tills den börjar få fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar. Tillsätt paprika och svamp och låt steka med ca 5 min. Rör i crème fraiche och 1 dl vatten.
  3. Häll kycklingröran i en rund pajform, ca 26 cm i diameter. Rulla ut pajdegen och lägg den ovanpå som ett lock. Tryck till degen runt kanterna, skär några små snitt i degen. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad.