Kycklingpaj med paprika och champinjoner

Kycklingpaj med paprika och champinjoner är en snabblagad paj som passar både till vardag och fest. Tycker du att det blir för starkt med paprika och chilicrème fraiche kan du ta naturell crème fraiche som du smaksätter med till exempel dijonsenap.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 550 g kycklingbröst - i tärningar
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl crème fraiche - lätt smaksatt med paprika och chili
  • 1 pajdeg - färdig, kyld (230 g)
  • 1 ägg
  • 100 g sallad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225˚. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.

  2. Stek kycklingen i 1 msk smör i en stor stekpanna tills den börjar få fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar. Tillsätt paprika och svamp och låt steka med ca 5 min. Rör i crème fraiche och 1 dl vatten.

  3. Häll kycklingröran i en rund pajform, ca 26 cm i diameter. Rulla ut pajdegen och lägg den ovanpå som ett lock. Tryck till degen runt kanterna, skär några små snitt i degen. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!