00000

Frasigt goda kycklingbitar med ugnsbakad potatis och dippsås. Helt klart barnens favorit!

För 4 person(er)

Ingredienser

700 g potatis fast
2 tsk flingsalt
500 g kycklingfilé
2 ägg uppvispade
2 dl ströbröd
2 msk rapsolja

Dipp

2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl ajvar relish
0,5 tsk salt

Tillbehör

4 snackgurkor*

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär i bitar. Lägg den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
2. Rör ihop dippen. Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Vispa upp äggen på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med 1 tsk smulat flingsalt på en annan.
3. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek den i omgångar på medelvärme ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
4. Servera kycklingen med potatis och dipp.

Ca 490 kcal per portion, 18 g fett, 40 g protein, 38 g kolhydrater

* Snackgurka kallas också piccolino, en helt ny sorts liten gurka med tunt skal. Små, krispiga och goda!