00000

Perfekt till lunch! Med färdiggrillad kyckling blir mackan färdig på bara några minuter. Komplettera gärna med frukt till dessert.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 fänkål, (200 g)
0,5 msk rivet citronskal
2 tsk pressad citron
0,5 kruka dill, finhackad
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 grillad kyckling
4 skivor grovt rågbröd, (à 60 g)
1 dl pepparrotsfärskost

1. Skiva fänkålen tunt med mandolin eller med en kniv. Lägg skivorna i iskallt vatten och låt ligga ca 10 min. Ta upp fänkålen och blanda med citronskal, citronsaft, dill, salt och peppar.
2. Plocka köttet från kycklingen och blanda med fänkålssalladen.
3. Bre färskost på brödskivorna, lägg på fänkåls- och kycklingsallad.

Ca 370 kcal per portion, 14 g fett, 29 g protein, 29 g kolhydrater

Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Smalt