Kycklingleversallad – Salade de foies de volaille

00000

Recept på kycklingleversallad  – Salade de foies de volaille. Ljummen kycklinglever och krispigt bacon i en lättlagad sallad.

För 6 personer:

Ingredienser

500 g kycklinglever ekologisk
1 msk ankfett smör eller rapsolja
2 timjankvistar
1 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald
1 paket bacon (140 g), ekologiskt
100 g valnötter
2 kruksalladshuvuden
100 g ädelost

Vinägrett:

1 schalottenlök liten
1 tsk dijonsenap
2 msk balsamvinäger vit
0,75 dl valnötsolja eller olivolja
1 krm örtsalt

Tillbehör:

surdegsbröd typ levain

40 minuter

Kycklingleversallad  – Salade de foies de volaille

  1. Putsa kycklinglevern från fett och hinnor. Stek levern i ankfettet tillsammans med timjan och krossad vitlöksklyfta 3–4 min, så att den precis är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Släng bort timjan och vitlöksklyfta. Håll varmt under aluminiumfolie.
  2. Skär baconet i små bitar och stek det krispigt i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Rosta valnötskärnorna 2–3 min i torr panna. Passa noga så de inte bränns. Låt kallna på ett fat. Smula osten i -mindre bitar.
  4. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Vispa ihop den med övriga ingredienser.
  5. Lägg salladen i en skål. Lägg på kycklinglever och bacon. Häll över vinägretten och blanda. Strö på ost och valnötter och servera med bröd.