40 minuter
Kycklingleversallad – Salade de foies de volaille
- Putsa kycklinglevern från fett och hinnor. Stek levern i ankfettet tillsammans med timjan och krossad vitlöksklyfta 3–4 min, så att den precis är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Släng bort timjan och vitlöksklyfta. Håll varmt under aluminiumfolie.
- Skär baconet i små bitar och stek det krispigt i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Rosta valnötskärnorna 2–3 min i torr panna. Passa noga så de inte bränns. Låt kallna på ett fat. Smula osten i -mindre bitar.
- Vinägrett: Skala och finhacka löken. Vispa ihop den med övriga ingredienser.
- Lägg salladen i en skål. Lägg på kycklinglever och bacon. Häll över vinägretten och blanda. Strö på ost och valnötter och servera med bröd.