00000

Biffarna har en mild god smak som barn brukar tycka om.
Vi har blandat fläskfärs i smeten vilket gör dem saftiga.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g fryst kycklinglever
200 g fläskfärs
1 msk potatismjöl
1 msk lök, riven
1 tsk torkad timjan
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
140 g bacon
2 stora ciabattabröd
1 litet äpple
1 dl gräddfil
1 msk kapris
1 kruka romansallad

1. Tina levern och skär bort eventuellt hinnor. Mixa lever och färs snabbt i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt potatismjöl, lök, timjan, vitlök, salt och peppar.
2. Låt smöret bli ljusbrunt i stekpanna. Klicka ut biffar, 4 åt gången direkt i pannan. Stek biffarna på medelvärme 3-4 min på varje sida. Ta upp biffarna och stek bacon.
3. Dela bröden och skiva äpplet. Blanda gräddfil och kapris. Servera biffarna på ciabattabröd med bacon, sallad, äppelskivor och kaprisdressing.