Kycklinglever med svamp

00000

Stek gärna svamp, lök och vitlök för sig och blanda med den stekta kycklinglevern strax före servering. Detta bara för att det blir mycket snyggare på tallriken.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 tsk smör
100 g svamp, t ex små shiitake, kantareller eller champinjoner
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 krm salt
250 g kycklinglever
1 tsk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap
0,5 dl laga lätt (5 %)
2 msk bladpersilja, finhackad
1 msk kapris

Tillbehör

300 g ris, kokt

1. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök på medelgod värme ca 3 min tills svampen fått fin färg.
Krydda med salt och ställ åt sidan.
2. Skär kycklinglevern i bitar och stek den i smör på medelgod värme ca 3 min tills den nästan är genomstekt. Krydda med salt, peppar och senap och rör ner laga lätt. Låt småputtra ca 1 min.
3. Blanda ner persilja och kapris strax före servering. Servera med den stekta svampblandningen och kokt ris.

Fler recept med: Kyckling och fågel