00000

Stek gärna svamp, lök och vitlök för sig och blanda med den stekta kycklinglevern strax före servering. Detta bara för att det blir mycket snyggare på tallriken.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 tsk smör
100 g svamp, t ex små shiitake, kantareller eller champinjoner
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 krm salt
250 g kycklinglever
1 tsk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap
0,5 dl laga lätt (5 %)
2 msk bladpersilja, finhackad
1 msk kapris

Tillbehör

300 g ris, kokt

1. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök på medelgod värme ca 3 min tills svampen fått fin färg.
Krydda med salt och ställ åt sidan.
2. Skär kycklinglevern i bitar och stek den i smör på medelgod värme ca 3 min tills den nästan är genomstekt. Krydda med salt, peppar och senap och rör ner laga lätt. Låt småputtra ca 1 min.
3. Blanda ner persilja och kapris strax före servering. Servera med den stekta svampblandningen och kokt ris.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Kyckling och fågel