Kycklinglårfiléspett med teriyaki

Recept på grillspett av kycklinglårfilé med teriyaki. Använd kycklinglårfilé med skinn, eftersom de är extra smakrika.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 bit ingefära - (ca 5 cm)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk soja - japansk
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl apelsin - pressad
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skala och riv ingefära och vitlök. Halvera kycklinglårfiléerna.

  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och marinera i kylen ca 30 min.

  3. Trä upp kycklingen på blötlagda grillspett av trä och grilla runt om ca 15 min, tills kycklingen är genomgrillad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!