Kycklinglårfilé på tvillingspett

Lårfilén av kyckling är mycket saftig, god och utmärkt att grilla. Det är bäst att använda två grillspett så blir det lättare och snabbare att grilla. Det går att steka dem i ugnen på 225° ca 12 minuter tills köttsaften är klar, vänd dem efter halva tiden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,8 kg kycklinglårfilé
  • 1 citron - rivet skal
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 1,5 tsk svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Blötlägg grillspetten.

  2. Dela lårfiléerna på hälften.

  3. Blanda citronskal, citronsaft, soja, olja, pressad vitlök och svartpeppar. Låt kycklingen ligga i marinaden någon timme eller längre.

  4. Trä upp dem på dubbla spett så att bitarna blir platta.

  5. Grilla dem över het glöd ca 5 minuter på var sida eller stek dem i ugnen. Servera.

-Hit kan förberedas dagen innan-

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!