Till kycklingen serveras ingefärsris, så enkelt och så gott. Små bitar av färsk  ingefära blandas direkt ner i riset.

För 4 personer

Ingredienser

800 g kycklinglårfiléer, gärna med skinn
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk olivolja

Löksås:

6 salladslökar
6 msk olivolja
2 msk ingefära finhackad
2 msk soja japansk
2 msk citron pressad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Ingefärsris:

4 dl japanskt ris (sushiris)
4,5 dl vatten
3 msk ingefära finhackad
0,5 tsk salt

Tillbehör:

grönsaker grillade

Kycklinglårfilé med löksås

 

1. Löksås: Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Blanda samman alla ingredienser till löksåsen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
2. Skölj riset i kallt vatten och knåda försiktigt på samma sätt som man knådar en deg. Byt vatten och upprepa proceduren tre gånger, tills vattnet är helt klart.
3. Sila av vattnet och häll tillbaka riset i kastrullen. Tillsätt 4 1/2 dl vatten och låt stå under lock ca 30 min.
4. Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar. Blanda kycklingen med olja och låt stå 30 min.
5. Koka upp riset, sänk värmen och sjud under lock ca 15 min. Ta kastrullen åt sidan och låt riset stå ca 10 min. Lyft inte på locket under kokningen.Blanda riset med ingefära och salt.
6. Grilla kycklingen på hög värme ca 6 min på varje sida, tills den är genomgrillad.
7. Servera med löksås, ingefärsris och grillade grönsaker.