Milda goda smaker i glaset är populärt hos både stora och små.
För 15 personer
Ingredienser
800 g
urbenat kycklinglår
2 tsk
salt
2 tsk
olivolja
Kryddblandning
2 tsk
kummin, mald
2 tsk
kardemumma, mald
0,5 tsk
kanel, mald
1 tsk
nejlika, mald
2 krm
svartpeppar, nymald
Morotskräm
300 g
morot
1
gul lök
2
vitlöksklyfta
1
apelsin
4
stjärnanis
2 tsk
limesaft, pressad
1 tsk
ingefära, riven
1 dl
crème fraiche
1 tsk
salt
Garnering
2 msk
persilja, strimlad
1 dl
färsk körvel
1 msk
olivolja
Kycklinglår med julkryddor och morotskräm – gör så här:
Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen ca 5 min under omrörning. Låt svalna.
Trä upp kycklingen på små drinkspett.
Skala och skär morot, lök, vitlök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk.
Sila men spara ca 1 dl kokvatten. Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och creme fraiche. Späd ev med kokvatten. Smaka av med salt.
Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Garnera med persilja, körvel och olivolja.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.