00000

Milda goda smaker i glaset är populärt hos både stora och små.

För 15 personer

Ingredienser

800 g urbenat kycklinglår
2 tsk salt
2 tsk olivolja

Kryddblandning

2 tsk kummin, mald
2 tsk kardemumma, mald
0,5 tsk kanel, mald
1 tsk nejlika, mald
2 krm svartpeppar, nymald

Morotskräm

300 g morot
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 apelsin
4 stjärnanis
2 tsk limesaft, pressad
1 tsk ingefära, riven
1 dl crème fraiche
1 tsk salt

Garnering

2 msk persilja, strimlad
1 dl färsk körvel
1 msk olivolja

Kycklinglår med julkryddor och morotskräm – gör så här:

  1. Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen ca 5 min under omrörning. Låt svalna.
  2. Trä upp kycklingen på små drinkspett.
  3. Skala och skär morot, lök, vitlök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk.
  4. Sila men spara ca 1 dl kokvatten. Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och creme fraiche. Späd ev med kokvatten. Smaka av med salt.
  5. Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Garnera med persilja, körvel och olivolja.