Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost

00000

Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Är du riktigt hungrig kan du servera ris eller bulgur till kycklingen.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g kycklinglårfiléer
400 g blomkål
250 g broccoli
200 g körsbärstomater gärna i olika färger
75 g ädelost
100 g bröd
soja, olivolja, salt , nymald ­svartpeppar

15 minuter + 20 minuter i ugn

Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklinglårfiléerna med 1 msk soja,
    1/2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Bryt broccolin i buketter, skär stjälken i skivor. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över 1/2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.
  3. Lägg kycklingen på plåten och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strö över tomaterna när ca 10 min återstår av tillagningstiden.
  4. Bryt osten i mindre bitar och strö den över kyckling och grönsaker. Servera med bröd.