Kycklingkorma med stekt spetskål

00000

Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Den indiskt inspirerade rätten får god sötma av kokosmjölk, mandelmjöl och russin. Mynta och lime friskar upp!

För 4 personer:

Ingredienser

500 g spetskål
600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör + 1 msk + 1 msk 
1 tsk salt + 1/2 tsk
2 krm svartpeppar nymald
1 gul lök
1 msk curry
1 tsk strösocker
2 dl kokosmjölk
3 msk mandelmjöl
1 dl russin
1 dl cashewnötter salta

Garnering:

mynta
limeklyftor

25 minuter

Kycklingkorma med stekt spetskål  – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklinglåren i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek dem i smör ca 3 min runt om. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Strö över curry, socker och 1/2 tsk salt. Häll i kokosmjölken och tillsätt mandelmjölet. Koka upp och lägg i kyckling och russin. Låt koka ­under lock 3–5 min.
  3. Skär spetskålen i klyftor. Stek dem i 1 msk smör ca 5 min.
  4. Strö cashewnötterna över ­grytan. Servera med spetskål. Garnera med mynta och lime.