Kycklingklubbor med heta bönor

Genom att dra bort skinnet från kycklingbenen innan de gnids in med tacokrydda får köttet mer smak och kryddorna sitter inte kvar enbart i skinnet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingben
  • 40 g tacokryddmix - (1 påse)
  • 2 burkar svarta bönor - (à 400 g)
  • 2 paprikor - gula
  • 2 rödlökar
  • 500 g tomater med chili - krossade (1 förpackning)
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka koriander
  • 4 tortillabröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra ner skinnet över benet på kycklingbenen. Gnid in dem med tacokryddmixen och dra tillbaka skinnet. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min tills kycklingbenen är genomstekta.

  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  3. Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.

  4. Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.

  5. Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.

  6. Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!