Kycklingklubbor med heta bönor
Ingredienser
- 900 g kycklingben
- 40 g tacokryddmix - (1 påse)
- 2 burkar svarta bönor - (à 400 g)
- 2 paprikor - gula
- 2 rödlökar
- 500 g tomater med chili - krossade (1 förpackning)
- 1 tsk salt
- 1 kruka koriander
- 4 tortillabröd
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Dra ner skinnet över benet på kycklingbenen. Gnid in dem med tacokryddmixen och dra tillbaka skinnet. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min tills kycklingbenen är genomstekta.
-
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
-
Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.
-
Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.
-
Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.
-
Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater