44444

Här lagar jag dubbel mängd kyckling och kokar mer potatis än vad som går åt för att det ska räcka till nästa dag.

För 4 personer:

Ingredienser

8 kycklingklubbor, (à ca 250 g)
1 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Potatis:

1,3 kilo potatis
0,5 citron
2 msk dillfrön
2 msk dill, grovhackad
1 msk olivolja

Rödbetor med citron:

600 g rödbetor
1 citron
2 msk olivolja
1 msk citron, pressad
2 tsk strösocker
2 krm salt

30 minuter + 30 minuter i ugnen

Kycklingklubbor med dillkokt potatis och rödbetor med citron – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Gnid in kycklingklubborna med olja, chilipulver, salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Beräkna ca 30 min. Spara 4 klubbor till middag dagen efter.
  2. Potatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten med dillfrön.Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.Spara 500 g potatis till morgondagen.  Blanda resten av potatisen med citronskal, dillfrön, dill och olja.
  3. Rödbetor: Koka betorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär  dem i klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda betorna med citronskal, olja, citronsaft, socker och salt.
  4. Servera kycklingen med potatis och rödbetor.