Kycklingklubbor med dillkokt potatis och rödbetor med citron

Här lagar jag dubbel mängd kyckling och kokar mer potatis än vad som går åt för att det ska räcka till nästa dag.

30 min + 30 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 225°. Gnid in kycklingklubborna med olja, chilipulver, salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Stek mitt i ugnen tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Beräkna ca 30 min. Spara 4 klubbor till middag dagen efter.
2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten med dillfrön. Spara 500 g potatis till morgondagen. Blanda resten av potatisen med dill, citronskal och olja.
3. Koka betorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär  dem i klyftor. Blanda med citronskal, olja, citronsaft, socker och salt.
4. Servera kycklingen med potatis och rödbetor.

Recept från