Kycklinggryta

Kycklinggryta

 

1. Skär bort låren och vingarna från kycklingen. Skär låren i två bitar. Dela kycklingen på längden och skär brösten i bitar. Det är viktigt att försöka få alla bitar lika stora. Salta och peppra dem. Diska skärbrädan ordentligt när du skurit rå kyckling.

2. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i olivolja tillsammans med lök, vitlök, curry, timjan och salt. Tillsätt vin, äppeljuice, vatten, buljongtärning och grädde. Låt sjuda under lock tills kycklingköttet känns mört, 20–25 min. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.

3. Ansa sparris, skala morötter och halvera rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten. Koka grönsakerna var för sig, morötterna ca 5 min, sparris och sockerbönor ca 3 min och rädisor knappt 1 min. Lägg grönsakerna direkt i kallt vatten så att kokningen avstannar.

4. Ta upp 2 dl av currybuljongen ur grytan och skumma den med mixerstav. Blanda ner grönsakerna i kycklinggrytan och hetta upp. Toppa med skummet och garnera rätten med körvel. Servera grytan med ris eller kokt potatis.

Recept från