Kycklinggryta med tomat och bönor

Kycklinggryta med tomat och bönor är en snabblagad gryta som passar perfekt som fredagsmys.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 förp bönor - blandade (à 380 g)
  • 250 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 1 dl jalapeño - inlagd

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • gräddfil
  • nachos

Gör så här

  1. Putsa och fläk ut kycklinglårfiléerna. Krydda dem med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop filéerna.

  2. Skala steklöken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Bryn kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över den i en gryta. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills de har fått fin färg. Lägg löken i grytan. Häll på krossade tomater och vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp och sjud under lock ca 20 min.

  4. Spola av bönorna med kallt vatten. Halvera tomaterna. Grovhacka jalapeñon. Blanda ner bönor, tomater och jalapeño i grytan och koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.

  5. Repa bladen från koriandern och strö dem över grytan. Servera med gräddfil och nachos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!