55555

Kycklinggryta med tomat och bönor är en snabblagad gryta som passar perfekt som fredagsmys.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer
2 tsk spiskummin, mald
1 + 1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
250 g steklökar
4 vitlöksklyftor
2 + 1 msk rapsolja
1 förpackning tomater, krossade (500 g)
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 förpackningar bönor, blandade (à 380 g)
250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1 dl jalapeño, inlagd

Garnering:

koriander

Tillbehör:

gräddfil
nachos

25 minuter + koktid

Kycklinggryta med tomat och bönor – gör så här:

  1. Putsa och fläk ut kycklinglårfiléerna. Krydda dem med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop filéerna.
  2. Skala steklöken. Skala och skiva vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över den i en gryta. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills de har fått fin färg. Lägg löken i grytan. Häll på krossade tomater och vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp och sjud under lock ca 20 min.
  4. Spola av bönorna med kallt vatten. Halvera tomaterna. Grovhacka jalapeñon. Blanda ner bönor, tomater och jalapeño i grytan och koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.
  5. Repa bladen från koriandern och strö dem över grytan. Servera med gräddfil och nachos.