Kycklinggryta med svamp och persiljeris

Kycklinggryta med svamp och persiljeris är en värmande och god gryta. Sojabönorna bidrar med gott protein vilket gör att det räcker med 350 g kyckling för att bli mätt.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 350 g kycklingfilé
  • 3 dl ris
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp sojabönor - frysta (250 g)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 knippa bladpersilja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla kycklingen. Ansa och skär svampen i halvor eller fjärdedelar. Skala och skär lök och vitlök i klyftor och skivor.

  3. Bryn kycklingen i 1/2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.

  4. Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör ca 5 min. Blanda i kyckling och sojabönor. Häll över grädde och 1 dl vatten och tillsätt soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp.

  5. Strimla persiljan och blanda ner i riset. Servera riset till kycklinggrytan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!