3.73.73.73.73.7

Kycklinggryta med svamp och persiljeris är en värmande och god gryta. Sojabönorna bidrar med gott protein vilket gör att det räcker med 350 g kyckling för att bli mätt.

För 4 personer:

Ingredienser

350 g kycklingfilé
3 dl ris
250 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning sojabönor, frysta (250 g)
1,5 dl vispgrädde
2 msk soja, japansk
1 msk majsstärkelse, Maizena
1 knippa bladpersilja
smör, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Kycklinggryta med svamp och persiljeris – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen. Ansa och skär svampen i halvor eller fjärdedelar. Skala och skär lök och vitlök i klyftor och skivor.
  3. Bryn kycklingen i 1/2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.
  4. Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör ca 5 min. Blanda i kyckling och sojabönor. Häll över grädde och 1 dl vatten och tillsätt soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp.
  5. Strimla persiljan och blanda ner i riset. Servera riset till kycklinggrytan.