3.73.73.73.73.7

En krämig kycklinggryta av soltorkade tomater och lårkött som är extra smakrikt. Till detta serveras en varm zucchinisallad. Vardagslyxig kyckling!

För 4 personer:

Ingredienser

450 g kycklinglårfiléer
0,5 burk tomater, strimlade marinerade soltorkade (à 200 g)
2 vitöksklyftor
1 kruka oregano
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
400 g zucchini
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl råris

25 minuter

Kycklinggryta med soltorkade tomater – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av. Krydda insidan på köttet med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg på en bit soltorkad tomat och ett oreganoblad. Vik ihop köttbitarna och fäst eventuellt med tandpetare. Bryn kycklingen hopvikt på båda sidorna i 1 msk olja.
  2. Skala och pressa över vitlöken och lägg i resterande soltorkade tomater. Repa över 1/2 kruka oregano. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt.
  3. Skär zucchinin i bitar. Krydda med 1/2 tsk salt. Bryn den i 1 msk olja. Servera grytan med zucchini och råris.
    pren