Kycklinggryta med saffran och aprikoser – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingdelarna i en stor ugnssäker form och stänk över citronsaften.
- Stöt saffranet tillsammans med saltet och strö blandningen över kycklingen. Strö över svartpeppar, spiskummin och kanel.
- Skala och skär löken i tunna klyftor och fördela den och aprikoserna runt kycklingen. Häll vattnet i botten av formen och täck över med aluminiumfolie. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 45 min.
- Ta bort folien och höj ugnstemperaturen till 225°. Stek kycklingen ytterligare ca 10 min tills den fått fin färg och är genomstekt. Gör ett snitt i den största biten och kontrollera att köttsaften är ofärgad.
- Rosta mandlarna i en stekpanna tills de fått färg och börjar dofta. Servera kycklingen tillsammans med ris eller couscous och strö de rostade mandlarna över.